5 znakov, že sa niekomu páčiš, ale nedáva to najavo

Rozmýšľal/a si niekedy nad tým, či sa niekomu páčiš, ale skrýva to pred tebou? Možno sa tebe samému/samej niekto páčil, ale hanbil/a si sa to priznať nahlas a tak si tieto pocity tajil/a. Ako zistíš, či niekto neskrýva takéto pocity pred tebou? Možno si niečí crush a ani o tom nevieš.

Týchto sedem znakov ti pomôže zistiť komu sa páčiš, no skrýva to pred tebou:

1/ Robí veci, ktoré máš rád/a

Keď sa nám niekto páči, máme chuť s ním/ňou tráviť viac času. Je nám s nimi príjemne, chceme sa o nich dozvedieť čo najviac a často sa stáva, že si osvojíme ich obľúbené aktivity aj napriek tomu, že sme k daným veciam nemali vzťah nikdy pred tým. Vďaka tomu tiež máte oveľa viac spoločných tém na konverzáciu.

2/ Vie o tebe veci, ktoré si nepovedal/a

Spomenie nejakú tvoju záľubu, o ktorej je zmienka na tvojej sociálnej sieti ešte z obdobia, keď ste sa nesledovali? Vieš, že sám/a si mu/jej o tom nikdy nehovoril/a. Pravdepodobne si teda so záujmom prezrel/a celý tvoj profil. Ďalšou možnosťou je, že sa na teba vypytoval/a tvojich známych a kamarátov a tak to zistil/a. Tak či onak, môže to byť prejavom záujmu.

3/ Často na sebe cítiš jeho/jej pohľad

Je prirodzené, že sú naše pohľady priťahované tým, čo považujeme za atraktívne a čo nás priťahuje. Určite sa to už stalo aj tebe. Zapozeral/a si sa na niekoho a keď si to dotyčný/á všimol/la, rýchlo si odvrátil/a pohľad. Nemohol/la si si však pomôcť a pozrel sa na danú osobu ešte raz. Ak si všimneš, že niekto sa na teba často zapozerá, môže to byť znakom, že ho priťahuješ.

4/ Zisťujú, či si zadaný/á

Pýta sa ťa často na tvojho partnera/ku? Možno si zadaný/á a možno nie si. Tak či onak, skús si všímať jeho/jej reakciu na tvoju odpoveď. Možno nedá nič poznať, pretože sa veľmi snaží svoje pocity skryť. Ak však na správu, že si zadaný/á, reagujú sklamaným pohľadom alebo naopak ich správa, že si nezadaný/á poteší, budeš mať jasnejšiu predstavu o pocitoch danej osoby.

5/ Je na ňom/nej vidieť nervozitu

Niekedy, keď sa nám niekto páči, sme v jeho prítomnosti nervózni. Roztrasené ruky, spotené dlane, je nám horúco, v nohe máme tik a najhoršie, popletie sa nám jazyk alebo povieme nejakú hlúposť. Ak sa takto niekto správa pri tebe, je možné, že sa mu páčiš a má stres lebo na teba nechce urobiť zlý dojem.

V prípade, že sa ti článok páčil, si určite nezabudni prečítať aj zvyšné príspevky na našom blogu. Náš e-shop ponúka produkty, ktoré ti pomôžu osobnostne rásť a adresovať problémy, ktoré môžu nastať vo vzťahoch. Akoukoľvek kúpou zároveň podporíš dobrú vec.

Zdroje informácií v článku:

Newcomb, T. M. (1956). The prediction of interpersonal attraction. American Psychologist, 11(11), 575–586. doi.org/10.1037/h0046141

Chartrand, T. L., & Bargh, J. A. (1999). The chameleon effect: The perception–behavior link and social interaction. Journal of Personality and Social Psychology, 76(6), 893–910. doi.org/10.1037/0022-3514.76.6.893


Schafer, J. R. "J. (2016, July 28). 5 Nonverbal Clues That Someone Is Interested in You. Psychology Today. www.psychologytoday.com/us/blog/let-their-words-do-the-talking/201607/5-nonverbal-clues-someone-is-interested-in-you.

Narins, E., Pugachevsky , J., & Andrews , T. (2021, February 2). 36 Body-Language Clues You Should Look for on Your Next Date. Cosmopolitan. www.cosmopolitan.com/sex-love/a36457/things-his-body-language-signs-hes-into-you/.

Petter, O. (2020, July 29). 9 signs that you're falling in love, according to psychology. The Independent. www.independent.co.uk/life-style/love-sex/love-signs-relationship-girlfriend-boyfriend-romance-attraction-a9629921.html.

Brown, J. (2020, December 8). Does my crush like me? Here are 25 ways to know for sure. Hack Spirit. hackspirit.com/does-my-crush-like-me-heres-10-ways-to-know-for-sure/.

Boyd, A. (2019, July 23). Getting Mixed Signals? Signs He's Falling In Love But Scared. Betterhelp. hwww.betterhelp.com/advice/love/getting-mixed-signals-signs-hes-falling-in-love-but-scared/.

Brown, L. (2021, February 7). 19 surprising signs he likes you but is afraid of rejection. Hack Spirit. hackspirit.com/18-signs-he-likes-you-but-afraid-of-rejection/.