8 znakov skutočnej lásky

V dnešnej dobe si lásku častokrát mýlime s príťažlivosťou. Skutočná láska sa však nerovná iba bezhlavému naháňaniu sa za rozprávkovým pocitom. Je o vzájomnej kompatibilite a obetovaní sa. A aby ju partneri dosiahli, chce to veľa námahy. Našiel/la si už pravú lásku ty?

1/ Rozumiete si

Príde ti, že ti tvoj partner rozumie tak, ako nikto iný na svete? Ste dobrí kamaráti, ktorí sa vedia rozosmiať a povzbudiť, keď majú zlý deň? Človeku môžeme porozumieť iba vtedy, keď s ním máme silné emocionálne puto, a práve preto je porozumenie dôležité pre správny chod vzťahu. Partner pozná tvoje silné a slabé stránky a ľúbi to, čo ťa robí výnimočnýmP

2/ Rešpektujete sa

Berie ťa partner ako sebarovného/ú? Naslúcha ti, váži si a toleruje tvoje názory? Ak ťa rešpektuje, nikdy ti nebude rozkazovať alebo sa rozhodovať za teba, pretože vie, že máš svoju vlastnú hlavu a verí ti. Rešpekt je kľúčovou ingredienciou akéhokoľvek silného vzťahu. Je to lepidlo, ktoré drží vzťah pokope a skutočná láska bez neho nikdy nevznikne.

3/ Staráte sa o seba

Píše ti, či si došiel/la domov v poriadku? Dáva pozor na to, aby si nikdy nezabudol/a jesť? Kupuje ti drobnosti, ktoré ťa rozosmejú, povzbudzuje ťa pred dôležitou písomkou či prezentáciou alebo ti objedná večeru, keď si príliš unavený/á na varenie? Práve tieto malé činy značia skutočnú lásku. Keď niekoho miluješ, chceš, aby sa mal čo najlepšie, pretože ťa pomyslenie na ich nešťastie bolí.

4/ Podporujete sa

Inšpirujete sa s partnerom navzájom k tomu, aby ste šli za svojimi cieľmi? Človek, ktorý ťa skutočne miluje, sa s tebou nikdy nebude snažiť súťažiť a prekonať ťa. Nevadí mu, keď ťa vidí uspieť a neznevažuje to, čo dokážeš. Z tvojho úspechu sa teší a všetky tvoje sny prežíva s tebou, pretože pri skutočnej láske je pre neho najlepšie to, čo je najlepšie pre teba. Neexistuje žiadna žiarlivosť ani rivalita, pretože obaja chcete to isté - vidieť partnera šťastného.

5/ Ste trpezliví

Skutočná láska je trpezlivá a jemná. To určite neznamená, že si s partnerom nikdy nebudete liezť na nervy. Skutočná láska vám však nedovolí prestať so snahou pokračovať. Nehádžete uterák do ringu a neutekáte, ale akceptujete partnera takého, aký je, a obetujete čas a energiu, aby ste sa spoločne snažili vyriešiť všetky problémy, ktoré vo vzťahu nastanú.

6/ Robíte kompromisy

Spomínali sme, že pravá láska neznamená žiadne problémy. Konflikt je ale nevyhnutnou časťou akéhokoľvek vzťahu. Na svete neexistujú dvaja ľudia, ktorí majú rovnaké názory, potreby a myšlienky. Týmpádom neexistujú dvaja ľudia, ktorí spolu budú vo všetkom súhlasiť. Správna dávka konfliktu môže byť pre teba a partnera výhodou, pretože to ukazuje úprimnosť a otvorenosť komunikácie vo vzťahu. Keď ste ochotní robiť kompromisy a obetovať sa pre druhého, ukazujete mu/jej, že ho/ju skutočne milujete.

7/ Nezaujíma vás nikto iný

Keď skutočne miluješ, nezaujíma ťa nikto iný. Nejde o chvíľkovú crush, ktorá ťa prestane baviť a presunieš sa na niekoho iného. Ostávate si verní, lebo viete, že to, čo máte, je krásne a vzácne. Záleží vám na spoločnej minulosti a plánovanej budúcnosti a nezbavíte sa toho iba preto, lebo to už nie je nové a také záživné, aké to bolo kedysi.

8/ Navzájom sa robíte lepšími

Áno, je to klišé. Nech to znie akokoľvek, tvoj milovaný človek ťa núti byť najlepšou verziou samého/samej seba a vyzdvihuje tvoje najlepšie vlastnosti. Chceš byť tým človekom, ktorého si zaslúži. Niekým, koho bude pyšne držať za ruku. Tlačíte sa do vecí, ktoré by ste inak nerobili, a spoločne svoj vzťah, ale aj seba ako osobnosti, posúvate dopredu.


V prípade, že sa ti článok páčil, si určite nezabudni prečítať aj zvyšné príspevky na našom blogu. Náš e-shop ponúka produkty, ktoré ti pomôžu osobnostne rásť a adresovať problémy, ktoré nastávajú vo vzťahoch. Akoukoľvek kúpou zároveň podporíš dobrú vec.

Zdroje informácií v článku:

https://www.psychologytoday.com/intl/blog/feeling-our-way/201504/10-signs-true-love

https://psychcentral.com/blog/true-love-how-do-you-know

https://inspiringtips.com/signs-of-true-love-from-a-man/

https://inspiringtips.com/signs-of-true-love-from-a-woman/

https://risingsunchatsworth.co.za/91342/signs-true-love-relationship/