Ako zbaliť dievča, ktoré sa ti páči. Naozaj.

Tí, ktorí sledujú 5 minút citu na Instagrame, vedia, ako rád sa bavím (alebo poburujem) na článkoch z internetu, ktoré prinášajú zaručené úspechy na zbalenie akéhokoľvek dievčaťa a maldým chlapcom radia rôzne zvrátenosti, ktoré ich väčšinou v očiach ich ľúbenej aj tak iba znehodnotia. Dnes tu preto máme zopár bodov, ktoré ti pomôžu zbaliť dievča tvojich snov bez toho, aby si ju vystrašil.

1/ Predtým, ako ju budeš ľúbiť...


sa musíš naučiť ľúbiť seba. Viem, že určite snívaš o tom, ako si navzájom naplníte svoje životy, ale takéto myšlienky môžu viesť k prílišnej závislosti od druhého človeka. Navyše, nezabúdaj, že dievčatá viac priťahujú tí, ktorí majú svoje životy usporiadané a sú so sebou spokojní.

2/ Rob veci, vďaka ktorým ťa bude mať rada

Ak chceš, aby bolo puto medzi vami dvoma silné, musí ťa mať tvoja crush rada aj ako kamaráta. Vybudovanie takéhoto puta chce čas, a preto nečakaj, že sa ti podarí zbaliť dievča v priebehu troch dní. Tvoja crush si ťa bude viac všímať, keď ju budeš rozveseľovať a zlepšovať jej deň. Neboj sa byť vtipný a sebavedomý. Ukazuj jej, že ju máš rád (ako človeka, nie v romantickom slova zmysle), zaujímaj sa o jej život a rozprávaj sa s ňou. Nechaj ju spoznať ťa - hovor aj o svojich koníčkoch a veciach, ktoré ti prídu zaujímavé.

3/ Reč tela

...je nepochybne dôležitou súčasťou tvojej úlohy. Na svoju milú sa veľa usmievaj (nie však strašidelne), buď otvorený, často udržiavaj očný kontakt a neboj sa gestikulovať aj rukami. Nehŕb sa a najmä ostaň pokojný - nezabúdaj, že aj keď sa ti páči, stále je človek ako každý iný a určite by jej nebolo príjemné, keby si sa k nej správal očividne inak ako k ostatným.

4/ Tráv s ňou čas

Podľa štúdie zlinkovanej dole zvyšuje familiarita príťažlivosť - čím lepšie veci a ľudí poznáme, tým ich máme radšej. Vedci vykonali test na dvojiciach ľudí. Polovica z dvojíc spolu strávila zopár minút a polovica vyše hodinu. Ľudia, ktorí spolu strávili viac času, si v prieskume prišli príťažlivejší. Naučili sa na seba navzájom lepšie reagovať a v prítomnosti toho druhého sa cítili komfortnejšie. Ak teda budeš mať príležitosť sedieť pri svojej vysnívanej na nejakej hodine alebo pri obede (a ak s tým ona bude súhlasiť), určite sa niečomu takému nebráň.

5/ Jemný flirt

Keď si sa dostal cez prvé tri kroky - keď už si so svojou crush kamarát a cíti sa pri tebe dobre, je čas, aby si jej začal naznačovať, že niečo cítiš. Nepôjde ale o nič veľké - pokračuj v očnom kontakte a smiechu, občas nadhoď nejaký kompliment. V prípade, že sa poznáte naozaj dobre, môžeš o niečom vážnejšom pokojne zavtipkovať. Ak si myslíš, že nedokážeš flirtovať v realite, pokojne to rob aj cez správy. Účelu to poslúži rovnako dobre.

6/ Venuj jej správnu pozornosť v spoločnosti

Keď jej chceš ukázať, že ti na nej záleží, musíš sa snažiť sa s ňou spojiť. Ak si všimne, že jej venuješ čas na párty alebo v skupine kamarátov, môže jej dôjsť, že niečo cítiš. Takisto, ako si dávaš pozor na svoju reč tela, si musíš všímať aj jej. V prípade, že sa zdá byť uzavretá, hľadá prítomnosť iných ľudí alebo nechce pokračovať v diskusii, je lepšie poriadne spomaliť.

7/ Stanov si deadline

Ak veríš tomu, že si všetky predošlé body zvládol, je čas na to najťažšie. Venuješ jej čas, rozprávate sa a snažíš sa naznačovať veci jemným flirtom. Teraz jej to ale musíš povedať. Ide o veľmi náročnú vec. Preto je dobré, keď si stanovíš deadline - určitý dátum, do ktorého to zo seba skrátka musíš dostať von. Samozrejme, vhodná situácia môže nastať aj skôr. Deadline slúži na to, by si nad tým zbytočne dlho nepremýšľal a snažil sa uľaviť aj sebe.

8/ A keď ten čas príde...

...musíš nabrať odvahu. Je dobré dopredu si naplánovať, čo jej chceš povedať. V prípade, že nechceš byť veľmi priamy, skús jej povedať niečo na štýl "myslím, že sa mi páčiš", alebo jej vysvetliť, že s ňou veľmi rád tráviš čas a chcel by si, aby ho bolo ešte viac, napríklad ju pozvať na rande. Nezabudni jej venovať dostatok času, aby sa mohla sama zamyslieť nad tým, či sa jej páčiš. Nesnaž sa byť vo svojom vyjadrení príliš jasný, aby to nevyzeralo, že na ňu tlačíš.

9/ A čo potom?

Fajn, povedal si jej to. A čo teraz? Čo keď tvoja crush nevie, čo cíti, alebo nevie, čo má povedať? Aby si sa vyhol trápnemu tichu, choď na dané stretnutie s plánom. Keď budeš spomínať rande, možno ju pozvi do kina, na večeru alebo na koncert jej obľúbenej kapely. Odľahčenie situácie niečím iným jej takisto pomôže vyjadriť jej skutočné pocity. Môže sa stať, že ťa odmietne, alebo sa môže stať, že v spomenutom dátume práve ísť von nemôže. Keď ťa ale má rada, určite navrhne náhradný dátum. 

10/ Rešpektuj jej rozhodnutie


Uvedom si, že po niečom takomto bude veľmi náročné - asi až nemožné - aby ste ostali kamaráti a hrali sa, že sa nič nestalo. V prípade, že ťa zdvorilo odmietne, musíš rešpektovať jej rozhodnutie. Nie znamená nie. Len preto, že ti určitá osoba neopätuje vzťahy, nemusíš byť zlý alebo nekvalitný partner. Všetci sme boli vytvorení na to, aby sme ľúbili a boli ľúbení. Tá pravá na teba môže čakať za ďalším rohom :)

V prípade, že sa ti článok páčil, si určite nezabudni prečítať aj zvyšné príspevky na našom blogu. Náš e-shop ponúka produkty, ktoré ti pomôžu osobnostne rásť a adresovať problémy, ktoré môžu nastať vo vzťahoch. Akoukoľvek kúpou zároveň podporíš dobrú vec.

Zdroje informácií v článku:

Wong, Candace. 2020. “Body Language Hacks to Take On A First Date”. Meetmindful | A Fuller Life Together. www.meetmindful.com/body-language-hacks/.

Notas, Nick. 2020. “The Newbie’s Guide to Looking Attractive: Body Language”. Nicknotas.Com. www.nicknotas.com/blog/the-newbies-guide-to-looking-attractive-body-language/.

“5 Body Language Hacks That Can Increase Attraction”. 2020. The Minds Journal. themindsjournal.com/body-language-hacks-for-attraction/.

Sheffield, Toria. 2020. “Ways to Be Your Best Self Through Body Language”. Bustle. www.bustle.com/articles/166064-9-body-language-tips-that-make-people-want-to-be-around-you-more.

“Body Language: What It Is and How To Read It”. 2020. Healthline. www.healthline.com/health/body-language.

Reis, H. T., Maniaci, M. R., Caprariello, P. A., Eastwick, P. W., & Finkel, E. J. (2011). Familiarity does indeed promote attraction in live interaction. Journal of personality and social psychology, 101(3), 557–570. doi.org/10.1037/a0022885

Kim, Y. (2020, January 16). How to Tell Your Crush You Like Them Without Making Things Weird. Seventeen. www.seventeen.com/love/dating-advice/a26324989/how-to-tell-someone-you-like-them/.

Fugère, M. A. (2016, May 25). 4 Ways You Can Turn a Crush Into a Relationship. Psychology Today. www.psychologytoday.com/us/blog/dating-and-mating/201605/4-ways-you-can-turn-crush-relationship.

Bedewi, J. (2018, June 27). How to Tell Someone You Have Feelings for Them Without Freaking Them Out. Sweety High. www.sweetyhigh.com/read/tell-someone-about-feelings-without-scaring-them-062718.

Gaudette, E. (2020, March 17). How To Let Your Crush Know You Have Feelings. mindbodygreen. www.mindbodygreen.com/0-15237/how-to-let-your-crush-know-you-have-feelings.html.

Jbara, I. (2021, February 24). How to Give Signs to Your Crush You Like Him. wikiHow. www.wikihow.com/Give-Signs-to-Your-Crush-You-Like-Him.