7 znamení, že ťa niekto tajne miluje

Ľúbiš niekoho, ale nevieš, či to cíti rovnako? Alebo chceš zistiť, či je ten flirt, ktorý prežívaš, aj niečím silnejším? Veľakrát ostane naša láska neprejavená, pretože sa bojíme odmietnutia a zraniteľnosti, ktorú priznanie prinesie. Keď ťa zaujíma, ako by si na kamarátovi/tke mohol/a záujem spozorovať, tento článok je pre teba.

1/ Krížia sa vám cesty

Prechádzate popri sebe v škole podozrivo často? Chodí do toho istého baru, kam chodíš ty? Ak sú miesta, ktoré navštevuješ, verejne známe, možno sa tam stretávate preto, že ťa chce tvoj nápadník/čka jednoducho vidieť. Aj keď stalking nie je veľmi zdravý, táto forma "nútenej pozornosti" je pri zamilovaní veľmi bežná.

2/ Bráni ťa

Keď sa k tebe niekto nespráva dobre alebo o tebe hovorí nepekné veci, kto sa ťa zastane ako prvý? Nie je to ten nenápadný kamarát opačného pohlavia? Tvoj/a nápadník/čka je veľmi protektívny/a. Takým spôsobom, akým by sa nesprával/a k nikomu inému. Je tu pre teba vtedy, keď to potrebuješ, a zahŕňa ťa pochvalami a pozornosťou.

3/ Fascinuješ ho/ju

Zamysli sa nad poslednou konverzáciou, ktorú si s tou osobou viedol/a. Zaujímalo ju, o čom si rozprával/a? Snažila sa udržiavať konverzáciu čo najdlhšie? Píše ti sama od seba a pýta sa na tvoj názor? Človek, ktorý ťa miluje, je tebou fascinovaný a chce o tebe vedieť čo najviac. Rád sa s tebou rozpráva a zisťuje, čo máš a čo nemáš rád/a.

4/ Je k tebe fyzicky naklonený/á

V tvojej prítomnosti je oveľa prítulnejší/ia ako pri ostatných? Pravdepodobne sa ti snaží vyjadriť svoje pocity neverbálnou formou. Možno sa príliš hanbí na to, aby ti to povedal/a. Možno to ešte ani sám/a nezistil/a a robí to podvedome. Vždy si nájde spôsob, ako sa k tebe dostať čo najbližšie, alebo sa ťa dotknúť. Položí ti hlavu na rameno, hrabe sa ti vo vlasoch a sadá si k tebe čo najbližšie. Všetko toto sú jasné známky romantickej príťažlivosti.

5/ Venuje ti pozornosť

Všimol/a si si, že ti tá osoba venuje veľa pozornosti? Rád/a pre teba niečo robí alebo ti kupuje drobnosti, ktoré ti majú pripomínať vaše spoločné spomienky. Venuje ti svoj čas a vždy uprednostní teba, aj keď by mala presunúť niečo iné. Skrátka spraví všetko pre to, aby si sa mal/a dobre.

6/ Pamätá si drobné veci

Keď sa jedná o ľudí, ktorých milujeme, žiadny detail nie je zanedbateľný. Ukladáme si každú spomienku, ktorú zdieľame, a pozorne počúvame ich príbehy, pretože nás zaujímajú viac, ako ostatní. Takže, keď si sa pristihol/a pri vete: "Wow, neverím, že si to naozaj pamätáš," si pre človeka, ktorému si ju adresoval/a, veľmi dôležitý/á. A keď o tebe vie veci, ktoré nikto iný nevie, napríklad tvoje obľúbené pesničky alebo miesto, ktoré si v mladosti rád/a navštevoval/a, pravdepodobne je to preto, že k tebe niečo cíti.

7/ Vždy sa ozve

Nie je to nič zložité. Človek, ktorý ťa má rád, s tebou chce tráviť čo najviac času a byť ti čo najbližšie. Či už ide o drobný rozhovor v meste, pozvánku von alebo písanie na sociálnych sieťach, takéto činy by pre teba mali byť znakom toho, že k tebe niečo cíti. Napíšu ti aj vtedy, keď sa nejedná o nič dôležité, lebo im tvoja (online) prítomnosť robí dobre a chcú ostať v kontakte.

V prípade, že sa ti článok páčil, si určite nezabudni prečítať aj zvyšné príspevky na našom blogu. Náš e-shop ponúka produkty, ktoré ti pomôžu osobnostne rásť a adresovať problémy, ktoré nastávajú vo vzťahoch. Akoukoľvek kúpou zároveň podporíš dobrú vec.

Zdroje informácií v článku:

Fehr, B. (2013). The social psychology of love. The Oxford Handbook of Close Relationships, 201-233.

Harrison, M. A., & Shortall, J. C. (2011). Women and men in love: Who really feels it and says it first?. The Journal of social psychology, 151(6), 727-736.

Pines, A. (2001). The role of gender and culture in romantic attraction. European Psychologist, 6(2), 96.

Shulman, S., & Scharf, M. (2000). Adolescent romantic behaviors and perceptions: Age-and gender-related differences, and links with family and peer relationships. Journal of research on adolescence, 10(1), 99-118.

Hall, J. A., & Xing, C. (2015). The verbal and nonverbal correlates of the five flirting styles. Journal of Nonverbal Behavior, 39(1), 41-68.