Nedovoľ, aby týchto 5 vecí kontrolovalo tvoj život

Aké je tajomstvo života? Čo je kľúčom k dosiahnutiu skutočného, trvalého šťastia? Ako si splníme naše sny? Aby sme mohli zodpovedať tieto otázky, musíme si uvedomiť, čo nás nerobí šťastnými a čo nám bráni v tom, aby sme žili skvelý a naplnený život. Tu je zopár príkladov najčastejších "bŕzd šťastia":

1/ Názory cudzích ľudí

Meníš svoje správanie podľa toho, čo si myslia ostatní? Vo svojom vnútri vieš, že by si sa nemal správať podľa iných, no taktiež im chceš vyhovieť. Toto môže viesť k tomu, že sa kompletne zmeníš a nebudeš so sebou s.

2/ Vzťahy a záväzky

Často sa stáva, že niektoré vzťahy ,ktoré máme s inými ľuďmi, nás držia od našich cieľov. Možno sa bojíš presťahovať do iného mesta, aj keď to veľmi chceš, lebo budeš musieť opustiť svojích kamarátov a rodinu. Je dobré, ak pri veľkých životných rozhodnutiach berieš ohľad na svojich blízkych, ale nemal by si zabúdať hlavne na seba.

3/ Minulosť

Ak chceš mať lepšiu budúcnosť, musíš sa najprv vyrovnať so svojou minulosťou. Nedovoľ, aby ťa záväzky, ktoré ti nič nedávajú, brzdili iba preto, lebo pre teba majú sentimentálnu hodnotu. Neopakuj chyby, z ktorých si sa už mal/a 

4/ Negatívne emócie

Snažiš sa zakryť to, ako sa cítiš? Nikto nechce cítiť negativné emócie - či je to strach, hnev alebo žiarlivosť. Ak ich nebudeš mať pod kontrolou, môžu poškodiť tvoje mentálne a emočné zdravie. To ale neznamená, že by si ich mal potlačovať. Vrátili by sa. Zisti ich príčinu a snaž sa ich v

5/ Imaginárne limity

Americká multimilionárka Mary Kay Ash povedala, že ľudia si určujú limity podľa toho, čo vedia robiť, no ich skutočný limit je to, čo si už predstaviť nevedia. Ak prekonáš tieto limity a začneš veriť, že nič nie je nemožné, budeš o krok bližšie k lepšiemu životu.

V prípade, že sa ti článok páčil, si určite nezabudni prečítať aj zvyšné príspevky na našom blogu. Náš e-shop ponúka produkty, ktoré ti pomôžu osobnostne rásť a adresovať problémy, ktoré môžu nastať vo vzťahoch. Akoukoľvek kúpou zároveň podporíš dobrú vec.

Zdroje informácií v článku:

https://www.youtube.com/watch?v=LuiTadxEkWQ&t=1s&ab_channel=Psych2Go